Stichting Eregraf en Monument Oranje Vrijbuiters

Opdat zij nooit vergeten worden!

Karel Keizer (Geb. 14 mei 1991 te Amsterdam)

Karel Keizer  is geboren op14 mei 1911 in Amsterdam. In het bekendmaken van de doodvonnissen werd zijn beroep niet genoemd. In plaats daarvan werd hij vermeld als '..den jood Karel Keizer'. Ondanks pogingen daartoe, is niets van zijn priveleven achterhaald kunnen worden.
Het enige wat over Karel Keizer gemeld kan worden, hier het antwoord van het NIOD wat de stichting na de vraag omtrent gegevens over Karel Keizer ontving (zie hieronder) en vermelding van zijn overlijdensakte , opgemaakt in 's Gravenhage.

'Geachte heer Kerkhof,
Helaas moeten wij u mededelen dat wij over het verzetsverleden van de heer Karel Keizer in de collecties van het NIOD geen details hebben gevonden. Karel Keizer is in 1949 door een vriend voorgedragen voor de Erelijst, echter zonder vermelding van bijzonderheden. Een copie van dit schrijven vindt u bijgesloten.'

      Copies van het originele schrijven en formulier van een vriend (H.B.Helmink uit Epe) waarin hij Karel Keizer voordraagt voorde Erelijst van gevallenen.                                                             Lees hier  de duidelijk leesbare kopies

Het is niet voor het eerst dat een bezoeker van deze website reageerde met gegevens over een Oranje Vrijbuiter. De stichting hoopt dat dit ook voor Karel Keizer zal gebeuren. Misschien dat hiervoor het lezen van de naam H.B. Helmink - Epe iemand tot denken brengt. (Voor contact, zie pagina Donaties/Contact )