Stichting Eregraf en Monument Oranje Vrijbuiters

Opdat zij nooit vergeten worden!

Meldt hier uw bezoek en maak opmerkingen

Wij stellen het op prijs als u hier een berichtje achterlaat voor de andere bezoekers van deze website.

Gastenboek

Henk Kerkhof
13-11-16 10:24:38
Beste Harty van Engelen, er wordt inderdaad iets over een Joods meisje gemeld. Zij was een poosje bij ons ondergedoken. Op 29 augustus 1943 ging zij met mijn vader, Christiaan Kerkhof, lid van de verzetsgroep de Oranje Vrijbuiters, naar Utrecht voor een meeting met de overig leden van de groep. In Utecht werden zij opgewacht door de SD. Mijn vader met nog een paar anderen werden meteen naar het Oranjehotel in Scheveningen gebracht waar later in totaal 20 leden van de groep hetzelfde lot troffen. Op 29 februari 1944 zijn 18 van hen op de Waalsdorper vlakte gefusilleerd. Van het meisje hebben wij nooit meer wat gehoord. Ik schat dat ze een jaar of acht was. Ook haar naam weet ik niet meer. Een directe herkenning met Ilse Jacobson heb ik dus ook niet. Door de relatie van mijn vader met Klaas Postma is het denkbaar dat ze door hem een poosje bij ons ondergebracht is, maar dan klopt dat niet met uw familienaam. Of het kan zijn dat het al een keer eerder is geweest en later bij ons. Wie het weet mag het zeggen. Wat voor uw andere onderwerp hoeveel Joodse mensen hij heeft geplaatst, ook geldt. Hoewel veel speurwerk gedaan is naar verzetsactiviteiten van de OV’ers, is daar niets van op papier gevonden. Dus ook niet van iets over Klaas Postma. Ik heb wel contact met een inmiddels overleden zoon gehad (hij had 2 zonen en een dochter, allen zijn niet meer) maar van hem heb ik alleen maar gehoord dat ze wapens in huis hadden en Joodse onderduikers. Hoeveel dat waren, is niet ter sprake gekomen. Zijn privéleven kunt vinden op deze website bij Klaas Postma, link Wiebe Postma.
Harty van Engelen
13-09-16 07:34:26
In opdracht van Yad Vashem in Israel is mij verzocht hoeveel Joodse mensen Postma gedurende de tijd tot Augustus 1943 hij heeft geplaatst. Is dat getal bekend, het hoeft niet precies te zijn, enkel bij benadering. Bij voorbaat dank
Harty van Engelen, Canada
Harty van Engelen
13-09-16 07:30:15
Ergens op Uw website werd er iets vermeld over een Joods meisje. Dit zal waarschijnelijk Ilse Jacobson zijn gewesst, die nu op 88 jarige leeftijd in de Verenigde Staten van Amerika woont. Zij werd door Klaas Postma bij familie van ons onder gebacht
Chris Kerkhof
24-01-16 16:07:28
Ik ben tot nader order "webmaster". Het overzetten van de vorige website naar de nieuwe, die u nu bezoekt kost veel tijd. Er zijn op onregelmatige tijden updates. Blijf bezoeken! Veel leesplezier toegewenst.
Quintus van Koetsveld
23-12-15 13:51:10
Dit is de 1e keer dat ik op de nieuwe website kijk. Ik vind het niet zo makkelijk om mijn weg er op te vinden, maar realiseer me dat er nog steeds aan gewerkt wordt.
Ik kijk vooral naar de gegevens van mijn broer en zie geen foto's die er vroeger waren.
Op de lijst van namen van 20 veroordeelden is zijn leeftijd fout. Hij was 25 jaar in Februari 1944 (geboren November 1918) en niet 26. Ik snap dat het een hoop werk is om dit voor elkaar te krijgen en wens jullie veel geluk er mee.
Als vreemden naar de website zoeken krijgen ze dan de oude (nl) of de nieuwe (com)?
groeten
Quintus
Opmerking:
Beste Quintus,
Voor zover mogelijk zijn de gegevens aangepast en ontbrekende gegevens aangevuld. Iedereen die www.­oranjevrijbuiters.­com of www.­oranjevrijbuiters.­nl bezoekt, komt op dezelfde website uit.
Tonen: 5  10